Află cronotipul tău de somn

Explorarea cronotipului tău nu doar sporește eficiența, ci te și îndrumă să înțelegi mai profund cerințele organismului tău.

Analiza somnului este unul dintre cele mai puțin apreciate domenii
atunci când vorbim despre sănătate și stare de bine


Ultimele studii în domeniul somnologiei ne spun că uneori calitatea somnului tău poate influența în proporție de 60% calitatea vieții tale de a doua zi.

Cu toate că trăim într-una dintre cele mai avansate și tehnologizate perioade ale umanității avem nevoie să facem câțiva pași înapoi spre fundamentele sănătății.

Ritmul tău circadian, cunoscut ca și ceasul tău biologic impactează fiecare funcție a corpului tău, controlând totul de la multiplicarea celulelor canceroase până la integritatea sistemului imunitar.

De exemplul intestinele tale au un ritm circadian propriu, în momentul în care acest ritm este defazat se produce o dereglare hormonală care duce la inflamație la nivelul corpului, metabolism încetinit, ceață mentală (brain fog), cogniție și capacitate de concentrare scăzute.

Un alt exemplu este dimineața, lumina zilei ajunge la nivelul ochilor tăi, apoi trece mai departe prin nervul optic si activeaza nucleul suprachiasmatic pentru a "porni" ritmul circadian pe durata întregii zile. Acest nucleu suprachiasmatic controlează: temperatura corpului, tensiunea sagvină, cogniția, energia, digestia, foamea, metabolismul, creativitatea, sociabilitatea, capacitatea de vindecare sau memorare și nu în ultimul rând somnul.

Află cronotipul tău de somn

Doar printr-o mică ajustare a programului tău zilnic, de exemplu când îți bei prima cafea din zi, când să răspunzi la e-mailuri, când să tragi un pui de somn -> îți sincronizezi ritmul ceasului tău biologic intern cu task-urile zilnice.

Practic ritmul tău circadian sau ceasul biologic funcționează 24/7. Acel ceas este numit nucleul suprachiasmatic și este localizat în hypothalamus chiar deasupra glandei pituitare.

Identifică ritmurile naturale ale organismului tău și aliniază activitățile tale în concordanță cu asta

Află care este cronotipul tău de somn 

completând chestionarul pe care ți l-am pregătit pentru tine

Dacă nu rezonezi cu e-mailurile pe care le primești, ai libertatea să te dezabonezi oricând.

După chestionarul creat inițial de dr. Michael Breus