Terapia sistemică neuro-funcțională H3®

Fiecare dintre noi poate să își atingă potențialul maxim dacă își găsește răspunsul la întrebarea: 

“Care este misiunea mea pe acest pământ?

Nu am să intru foarte mult în povești și filozofie însă pentru mine totul a început prin clasele primare când aveam un tub alb sferic și lunguieț cu medicamente pentru diverse dureri de cap, de dinți sau de stomac atât pentru mine cât și pentru ceilalți colegi. Țin minte și acum momente în care devenisem "farmacistul" de serviciu pentru cei care aveau nevoie de un remediu rapid.

Anii au trecut și am ajuns să termin la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași cu licența în Kinetoterapie și motricitate specială și ulterior un master cu specializarea în Kinetoterapia în traumatologia sportivăiar ultimii 2 ani din facultate i-am petrecut prin voluntariat la secția de Ortopedie a Spitalului Clinic de Recuperare din Iași.

Ulterior am ajuns să mă angajez în sistemul de stat și pentru că nu îmi plăceau lucrurile repetitive și îmi doream o schimbare am renunțat la statutul de bugetar și m-am angajat la un spital privat din Iași.

Din 2014 deschid clinica KineticFIT care în 3 ani devine una din cele mai importante centre de recuperare medicală din Iași cu aproape 20.000 ședințe de terapie pe an.

Din 2014 - 2017 am avut și mai mulți pacienți decât în primii 6 ani la un loc și am observat o problema în cazul anumitor pacienți - aceea că la unii din ei durerea sau problema de sănătate reapare cu toate că îmi era foarte clar protocolul de tratament cu terapie individualizată.

De aici a început căutarea mea, să văd ce îmi "scapă" astfel încât să am rezultate bune cu pacienții din clinică.

Cere mai multe detalii

Terapia H3 - O poveste de vindecare integrală

De atunci am început să aprofundez intensiv organismul uman ca un întreg cu mii de ore de cursuri și învățat, zboruri prin Europa și un consum imens de energie pe de o parte, dar care mă motiva să caut și mai mult răspunsuri la întrebările mele.

Pe măsura ce avansam m-am lovit de un concept care se numește "golden circle of knowledge" în care acum zici că știi tot și ai înțeles cum "funcționează lucrurile" și următoarea zi conștientizezi că nu știi nimic (lucru care se întâmpla și astăzi).

Fără să îmi dau seama acela a fost momentul în care a început căutarea mea în tot ceea avea să devină Terapia sistemică neuro-funcțională H3 în care mă focusez pe cauză și nu pe efect sau pe simptom ca să ajut oamenii să aibă o viață bună, liniștită și lipsită de durere.

Terapia H3 își are bazele în ceea ce am învățat de la cei 3 mentori care mi-au schimbat fundamental modul în care privesc lumea, vindecarea și starea de bine: Dr. John Demartini, Dr. Jose Palomar și Alain Cardon.

Ceea ce stă la baza eficienței acestei terapii este modul în care am reușit să așez ca într-un puzzle tot ceea ce am învățat până acum și într-un final să ajut oamenii să fie mai bine.

Cere mai multe detalii

„Cred cu tărie că Terapia sistemică neuro-funcțională H3 va avea un impact global și totodată posibilitatea de a schimba modul în care se face medicina la nivel global.”

Ce este terapia H3?

Principiul de bază al terapiei H3 este echilibrul între cele trei componentate esențiale de care trebuie să ținem cont pe drumul către vindecare: fizic, mental și emoțional. Această metodă de tratament își propune să pună accent pe un stil de viață bazat pe echilibru, respect față de propriul corp și pe dorința de a-ți îmbunătăți starea de spirit, dar și cea fizică.

Un alt principiu esențial al acestei terapii îl reprezintă abordarea personalizată. Odată ajuns la Alchimeia, fiecare pacient va beneficia de un plan de tratament individualizat, pentru ca obiectivele să fie atinse și starea de sănătate să fie îmbunătățită.

Nu în ultimul rând, terapia H3 se bazează și pe o abordare colaborativă, în sensul că îmbină metode tradiționale și alternative de tratament. În procesul de vindecare, conform teoriei, abordările variate pot conduce mai repede la un rezultat bun.

Ce tip de afecțiuni tratează terapia H3?

 Dureri musculare «

 

Dureri de spate «

 

Dureri de articulații «

 

Afecțiuni vertebrale «

 

Sechele ale unor traumatisme sau intervenții chirurgicale «

 

Impotență, adenom de prostată sau prostatită cronică «

 

Afecțiuni neurologice «

» Senzație de greutate în corp

 

» Rigiditate

 

» Disconfort

 

» Afecțiuni neurologice

 

» Dereglări menstruale, dureri lombare sau pelvine, constipație

 

» Afecțiuni emoționale (de obicei generate de expunerea la stres)

 

» Dificultăți de respirație

Cere mai multe detalii

Cum decurge o ședință de terapie H3?

#1

Evaluare globală a corpului

În primul rând, pacientul beneficiază de o evaluare globală a corpului. Conceptul din spatele acestei terapii privește organismul ca pe un întreg, în care se pot regăsi întotdeauna atât sursele bolilor, cât și sursele de energie și de vindecare.

#2

Tratament individualizat

După evaluare, se concepe un tratament individualizat, deoarece fiecare pacient este unic. Complexul de tehnici terapeutice este alcătuit din patru tipuri de terapii, care sunt combinate în funcție de nevoile fiecărei persoane. Cele patru terapii sunt: terapia manuală ortopedică,  terapia neurologică, funcțională P-DTR, kinesiologia și chiropractica.

#3

Follow-up

Întreg procesul este monitorizat de specialist, iar etapa de follow-up este întotdeauna edificatoare pentru atingerea obiectivelor.

Cere mai multe detalii

Testimoniale ale pacienților tratați cu terapia H3

Întrebări frecvente despre terapia H3

Abonează-te la MindShift Weekly Newsletter

doza săptămânală de informații ce te va ajuta să fii mai bine pe plan personal și profesional

Dacă nu rezonezi cu e-mailurile pe care le primești, ai libertatea să te dezabonezi oricând.